Depozitarea maltului

imagine 1

In zona de depozitare a maltului, orzul de vara este imbibat timp de 2 zile. Dupa aceasta, porumbul treiereat creste pana cand germineaza. Cuptorul, care usuca maltul germinat folosind aer cald, intrerupe cresterea, iar temperatura si durata procesului determina culoarea maltului.

Beraria

pasul 2

In zona de depozitare a maltului orzul de vara este imbibat timp de 2 zile. Dupa aceasta, porumbul treierat creste pana cand germineaza. Cuptorul, care usuca maltul germinat folosind aer cald, intrerupe cresterea, iar temperatura si durata procesului determina culoarea maltului. Maltul care este macinat intr-o moara este apoi facut ca un piure si purufucat cu apa de izvor si fiert cu hamei. Fierberea determina mustul original de bere si mai tarziu continutul de alcool al berii. Toate aceste procese au loc in beraria in care se gasesc instrumente de macinare, cuve de strecurare si fierbatoare de bere. Produsul finit din berarie este cunoscut ca must care este precursorul berii. Mustul nu contine alcool dar contine toate celelalte ingrediente: malt, hamei si apa.

Pivnita de fermentare

pasul 3

Dupa realizarea mustului fiert fierbinte, acesta este racit la aproximativ 7 grade celsius. In procesul de fermentatie este adaugata drojdie de bere mustului racit. Acesta fermenteaza maltul dulce care se gaseste in must in aproximativ 7 zile in alcool si dioxid de carbon. La sfarsitul asa numitului stagiu principal de fermentatie in pivnita de fermentare berea tanara este pompata in pivnita de stocare. Drojdia de bere care ramane in partea de jos a butoiului poate fi recoltata si reutilizata de pana la 8 ori pentru continuarea fermentarii. 14 cuve stau deschise in pivnita de fermentare continand aproximativ 250.000 de litri.

Pivnita de stocare

pasul 4

In timpul stocarii berii in zone intunecate ale pivnitei este determinata si cantitatea de dioxid de carbon. Berea se matureaza la gust si devine din ce in ce mai clara pe masura ce drojdia se decanteaza la baza vasului. Rezervoarele de stocare din Hofbrauhaus Traunstein au o capacitate de stocare de mai mult de 1 milion de litri. Cu o cifra de afaceri de afaceri de 8 ori mai mare, capacitatea anuala de stocare a zonei de depozitare este de peste 5 milioane de litri de bere.

Imbutelierea

pasul 5

Berea este imbuteliata in 20.000 de sticle si 120 de barili pe ora, astfel incat poate fi servita proaspata. Cu un consum de aproximativ 112 litri pe cap de locuitor in Germania, imbutelierea a peste 1 milion de litri este suficienta pentru 8928 de oameni. Aceeasi cantitate de bere astampara setea a aproximativ 7246 de bavarezi.